برای مطالعه به ادامه مطلب مراجعه کنید.


دیزی سنگی (هرکاره)

دیزی سنگی یا به زبان محلی هرکاره ظرفی است که از کوه های مشهد و اطراف مشهد تهیه میشود (هر چند که در حال حاضر در اکثر ایران به صورت نامرغوب تولید میشود) و برای طبخ اغذیه آبدار همانند آبگوشت، آش، کله پاچه و سایر غذاهایی از این قبیل مورد استفاده قرار می گیرد.


خواص دیزی سنگی

چنانچه سنگی که برای تهیه ی دیزی سنگی استفاده میشود اصالت داشته باشد، دارای دو رگه آهن و منیزیم است که از کم خونی و پوکی استخوان جلوگیری میکند.

از قدیم مرسوم بود برای افرادی که کم خونی داشتند تکه ای آهن در غذایشان میگذاشتند یا در چای آنها میخ می انداختند و اکنون که صحت این قضیه به اثبات رسیده است، افراد می توانند از ظروف سنگی به این منظور استفاده نمایند. (البته به شرط اصالت سنگ و دیزی سنگی)